Biskvīts
Ķirši cietes sīrupā
- Katliņā uz lēnas uguns liek ķiršus, cukuru un pusglāzi ķiršu sulas un uz lēnas uguns uzvāra.
- Tikmēr glāzē sajauc atlikušo pusglāzi ķiršu sulas ar kukurūzas cieti, rūpīgi izmaisa un ļoti lēnām, nepārtraukti maisot, pielej ķiršu masai. Sākumā šķidrums būs balts, tad tas lēnām sabiezēs un iegūs ķiršu nokrāsu.
- Kad cietes sīrups kļuvis viendabīgs, biezs un sāk mest burbuli, noņem katliņu no uguns un liek auksta ūdens peldē. Ik pa laikam maisot, ķiršu masu atdzesē.
- Pilnībā atdzisušai masai pievieno ķiršu liķieri.
Krēms
Saldo krējumu saputo ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru un sablendētu vai caur sietiņu izberztu biezpienu, visu samaisa, līdz izveidojas viendabīgs krēms.
Tortes veidošana
Želejas rozītes
Mazajās kēksu formiņās kārto plānas plūmju šķēlītes kā rožu ziedu. Pārlej ar ķiršu želeju un sastindzina. Rotā kūku.