• Neatvairāmā un gardā Napoleona kūka

    Kūkas
    Daina Lapiņa
    22. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Īstās Latvijas saimnieces Raisas Kozačenko ceptā Napoleona kūka neatstās vienaldzīgu nevienu kūkotāju.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Personas
    4
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    1st
    Kopējais laiks
    1st 30m
    9 vērtējumi
    3.33/5
    • Ņem sviestu, krējumu, olu un visu labi samaisa.
    • Pievieno miltus – tik daudz, lai sanāk pabiezs maisījums.
    • Visu samaisa, pievieno naža galu sodas, kam mazliet piepilina galda etiķi. To labi samaisa – tā, lai mīkla ķeras pie rokām kā sviests.
    • Tad uz kādu pusstundu liek ledusskapī.
    • Pēc tam no mīklas sataisa desiņu un sagriež to sešās daļās, ko plāni, plāni izrullē un tad izcep.
    • Kamēr plāksnītes cepas, vāra krēmu.
    • Pienu un olu sakuļ, pievieno glāzi cukura un visu masu maisot vāra. Kad krēms sāk sabiezēt, ņem nost no uguns un atdzesē.
    • Pēc tam izceptās plāksnītes apsmērē ar krēmu un kārto citu uz citas, beigās kūkas maliņas ar nazīti apgriež, lai ir glīti.
    • Kūkas virspusē arī liek krēmu, var uzkaisīt drupačas no pārpalikumiem vai arī mazliet šokolādes.
    • Ja vēlas, jubilejas reizē virsū ar mazu mandarīnu šķēlītēm var izveidot kādu ciparu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē