- Ņem sviestu, krējumu, olu un visu labi samaisa.
- Pievieno miltus – tik daudz, lai sanāk pabiezs maisījums.
- Visu samaisa, pievieno naža galu sodas, kam mazliet piepilina galda etiķi. To labi samaisa – tā, lai mīkla ķeras pie rokām kā sviests.
- Tad uz kādu pusstundu liek ledusskapī.
- Pēc tam no mīklas sataisa desiņu un sagriež to sešās daļās, ko plāni, plāni izrullē un tad izcep.
- Kamēr plāksnītes cepas, vāra krēmu.
- Pienu un olu sakuļ, pievieno glāzi cukura un visu masu maisot vāra. Kad krēms sāk sabiezēt, ņem nost no uguns un atdzesē.
- Pēc tam izceptās plāksnītes apsmērē ar krēmu un kārto citu uz citas, beigās kūkas maliņas ar nazīti apgriež, lai ir glīti.
- Kūkas virspusē arī liek krēmu, var uzkaisīt drupačas no pārpalikumiem vai arī mazliet šokolādes.
- Ja vēlas, jubilejas reizē virsū ar mazu mandarīnu šķēlītēm var izveidot kādu ciparu.
Neatvairāmā un gardā Napoleona kūka
Kūkas
22. novembris, 2019
Komentēt
Īstās Latvijas saimnieces Raisas Kozačenko ceptā Napoleona kūka neatstās vienaldzīgu nevienu kūkotāju.