Kad būsiet nogaršojuši klasisko versiju, droši eksperimentē ar dažādiem jogurtiem un piedevām – šokolādes gabaliņiem, žāvētiem vai svaigiem augļiem un ogām. Kēksu var cept apaļu vai jebkādā citā formā un tad dekorēt ar konfektēm, putukrējumu, sukādēm, marcipāna vai cukura masas figūriņām.
Kā dabūt sirsniņu vidū?
- Ja ir divas vienādas nelielas ķieģelīša formas kūku veidnes, pietiks ar vienu mīklas daudzumu, ko pārdala uz pusēm un vienai no tām pievieno dažas dāsnas ēdamkarotes kakao.
- Kad brūnais kēkss ir gatavs un atdzisis, to sagriež pabiezās šķēlēs un no katras šķēles ar piparkūku formiņu izspiež sirsniņu. Nevienu sirsniņu procesa laikā nedrīkst nozūmēt vēderā! Pārpalikumu no katras šķēles būs gana, tos varēs ēst, cik lien.
- Tad gatavo otru mīklu – gaišo.
- Kad mīkla gatava, daļu tās ielej plānā kārtā kūkas veidnē. Tā būs pamatnīte, kur iesēdināt sirsniņas. To tad arī dara!
- Glīti citu citai cieši blakus veidnē sasēdina brūnās sirsniņas. Tas nekas, ja tās neaiziet līdz pašam veidnes galam, galvenais, lai pa vidu nav pārrāvumu.
- Tad pāri lej gaišo mīklu, uzmanot, lai sirsniņu rinda nesagāžas.
- Un uz 30–40 minūtēm 180 grādu karstā cepeškrāsnī iekšā! Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
- Gatavai ļauj atdzist un tikai tad sagriež. Vai vēl labāk – pasniedz mammai nesagrieztu, lai pati atklāj, kas tur par pārsteigumu iekšā!