• Kolumbus torte

    Latvijas virtuve
    3. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kolumbus torte
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Kolumbus torte
    Vairāk kā 100 gadus sena recepte, ņemta no Māras Kortas «Praktiskas Pavāru Grāmatas» 2. iespieduma, 1910. gads.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    20 cm veidne
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    15m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    45m

    Recepšu redaktores ieteikums: mīklu liek 20 cm lielā tortes veidnē, cep 180 grādu temperatūrā 30 minūtes.


    Skaidrojošā vārdnīca

    • 1 mārciņa = 400 g
    • Sviestu sakuļ par krējumu – sviestu saputo pufīgu.
    • Izmazgāts sviests – agrāk, mājās gatavojot sviestu, to pēc sakulšanas skaloja vairākos ūdeņos, lai atbrīvotos no paniņām. Tādējādi sviestā paaugstināja tauku procentu (to ilgāk varēja glabāt), un tam bija arī mazāk skāba garša.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē