Cep biskvītu
Vāra krēmu
- Kamēr cepas otrā biskvīta plāts, sāk gatavot vārīto krēmu. Uz 3 olām var ņemt normāla lieluma krūzi piena. Ielej bļodā pienu un liek to vārīties.
- Otrā bļodā iesit olas – neatdalot dzeltenumus no baltumiem. Uz katru olu vajadzēs 3 ēdamkarotes cukura un 1 ēdamkaroti miltu.
- Samaisa visu ar karoti un tad kuļ ar mikseri. Masa ir gatava jau tad, kad maliņās sāk putoties.
- Saputoto masu lej karstajā pienā un, atstājot uz uguns, maisa ar putu slotiņu. Ja veidojas putiņas, tās netraucēs.
- Kad masa izvārīta un padzesēta, uzliek uz tās 2 paciņas īstā (82%) sviesta, tam jābūt istabas temperatūrā. Kuļ ar mikseri, vispirms lēnāk, lai neiet pa gaisu. Ja masa un sviests būs vienādā temperatūrā, krēmam nevajadzētu saiet pārslās, bet, ja nu tomēr saiet, uzliek bļodu uz mirkli virs uguns un pasilda.
- Krēms ir gatavs, kad masa kļūst gaisīga un, paskatoties uz to no sāna, izskatās spīdīga. Ja izskatās matēta, putošanu turpina.
- Ja nu ir slinkums tik ilgi putot, var smērēt krēmu ātrāk, taču tad tortei nebūs vajadzīgā gaisīguma. Pārputot krēmu nevar. Kad visu beidz, atkal jāatceras, ka slotiņas nesit pret bļodas malu!
Veido torti
Dekorē
- Vispirms katliņā no nedaudz ūdens, citrona sulas un cukura savāra stipru sīrupu, tad tajā viegli apvāra zaļo ābolu šķēlītes. Nemizo, jo zaļā miziņa būs dekorācija! Var izmantot arī mazos paradīzes ābolīšus – tie ir īpaši dekoratīvi. Tikmēr aplej želatīnu ar aukstu ūdeni – lai uzbriest.
- Tortes malas apziež ar krēmu.
- Dekorējamā šļircē iepildām vārīto krēmu un izspiež mazas rozītes.
- Sīrupainās ābolu šķēlītes kārto viducītī.
- Pārlej šķēlītes ar želatīnu, lai sastingstot veidojas glīta kārtiņa. Vidiņā ieber saldētas brūklenes.
- Zaļās ģerānijas lapas apmērcējam želatīnā un papildinām ar tām tortes viducīti.
- Lai labi garšo! Priecīgus svētkus!