Uzmanīgi – želatīns!
Tagad, kad veikala plauktos ir daudz un dažādi želatīni, sākot no klasiskā želatīna pulvera, beidzot ar agaru un želatīna lapām, pievērsiet uzmanību tam, kas rakstīts uz paciņas. Tur norādīts, cik lielam daudzumam paredzēts konkrētais želatīns. Piemēram, 9 g želatīna pulvera paredzēti 500 g sarecināšanai, bet želatīna lapas tādam pašam daudzumam vajadzēs 6 gab. Lai izvairītos no tā, ka kūka izplūst pa galdu, ievērojiet uz želatīna paciņām rakstīto!
Noderīgi!
- Sīrupu, kas paliek pāri, lej izkarsētās pudelēs un glabā ledusskapī – noderēs desertu un dzērienu papildināšanai.
- Izceptās pamatnes maliņas pēc krēma iepildīšanas vari apgriezt (kā tas ir šajā receptē), bet var arī atstāt.
- Ja vēlaties rabarberīgāku kūku, sīrupā izmērcē vairāk rabarberu, daļu sablendē un pievieno jogurta masai.
- Jogurtu vari aizstāt ar krēmsieru.
- Beidzoties rabarberu laikam, kūku vari greznot ar vasaras ogām un augļiem.
- Laimu vari aizstāt ar citronu vai arī jaukt tos abus kopā.
- Vari necept kūkas pamatni, bet tikai pagatavot jogurta krēmu ar rabarberiem. Krēmu pildi deserta traukos, liec ledusskapī sastingt un pasniedz.
- Cepto pamatni var aizstāt ar saberztiem cepumiem, kas sajaukti ar sviestu un ieklāti pannas pamatnē.