• Asais zemeņu un balzametiķa džems

    Džemi
    Daina Lapiņa
    24. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Pikantais zemeņu džems labi garšo ar sieru, arī zilo sieru, ar riekstiem, krekeriem, grauzdiņiem, var pārlaistīt salātiem.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    25m
    Kopējais laiks
    45m

    Zemenes sagriež, liek katliņā, pārber cukuru, patur 15–20 minūtes, lai sāk izdalīties sula. Tad katliņu liek uz mērenas uguns, maisot karsē, līdz cukurs izkūst. Liek klāt kanēļa standziņas un uzvāra, turpina apmaisot lēni vārīt, līdz kļūst biezāks, 15–20 minūtes. Pielej balzametiķi, iemaisa piparus un čili pārslas, brīdi vēl vāra – līdz vēlamajai konsistencei, ņemot vērā, ka atdziestot džems sabiezēs vairāk. Atdzesētu uzglabā ledusskapī.

    Karstu džemu, sapildot sterilās burkās un tūlīt aizvākojot, vēsumā var uzglabāt ilgāku laiku.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē