Recepte 20 l balonam:
Padomi:
- Vīnu bojā divas lietas – baktērijas un skābeklis. Viena no svarīgākajām lietām vīna darīšanā ir tīrības ievērošana.
- Kādreiz rūgšanas process nesākas vai apstājas par agru. Varbūt ir par daudz cukura – tad vīnu var atšķaidīt ar ūdeni un pievienot vēl raugu. Ja vieta par vēsu, vīns jāpārvieto siltākā vietā, un otrādi. Vēl kādreiz var pielikt papildu rauga barību vai raugu. Bet, kad sāk rūgt, vīnu lieki netraucē!
- Ir augļi un ogas, no kurām labi sanāk tīrs vīns – piemēram, vīns tikai no upenēm, tīrs ābolu, ķiršu vai plūmju vīns. Savukārt jāņogas labāk garšo ar kaut ko kopā, piemēram, ar upenēm, dzērvenēm vai mellenēm. Brūklenes arī – vienas pašas vīnam tās ir pārāk rūgtas, bet kopā ar āboliem vai bērzu sulu – ļoti labas! Sausajam sarkanvīnam ļoti piemērotas ir mellenes.