IETEIKUMI!
- Labāk izvēlēties vīnogas bez kauliņiem vai arī ogas jāpārgriež uz pusēm un kauliņi jāizņem.
- Lai iegūtu interesantu garšas buķeti, izmanto augļus ar dažādu konsistenci (piemēram, svaigus ābolus un konservētus persikus), pretējas garšas (piemēram, citronu un banānu), dažādas krāsas (kivi, zemenes, melone, zilās plūmes).
- Neparastu aromātu dod garšvielas, piemēram, kanēlis, ingvers, vaniļas cukurs, kā arī garšaugi, piemēram, saplucinātas piparmētru lapiņas. Salātus var viegli aprasināt ar rožūdeni.
- Garšīga piedeva – saldējums vai mīkstais siers.
- Šie salāti ērti paņemami līdzi, ejot ciemos vai dodoties piknikā.
- Salātiem var ļaut nedaudz ievilkties – pusstundu vai stundu atdzesēt vēsumā.
- Ja paredzēta īpaša mērce, tad labāk to pievienot pirms pasniegšanas, īpaši tad, ja augļi un ogas ir mīksti.
PASNIEGŠANA!
- Salātus ieteicams gatavot lielā, caurspīdīgā stikla traukā, kurā tie arī tiks pasniegti galdā – lai salātu sastāvdaļas labi redzamas.
- Interesanta un dekoratīva „bļoda” ir izdobts arbūzs vai melone – tukšo augli piepilda (pārvadājot var uzlikt „vāciņu”).
- Elegantam vai romantiskam galdam augļu salātus servē nelielās ananasu vai meloņu pusītēs. Aromātam var izmantot nedaudz liķiera.