• Lillā lavandas kūka

    Tortes
    16. februāris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lillā lavandas kūka recepte
    Lillā lavandas kūka recepte
    Kūka, kas izceļas ar vieglumu un gaisīgumu, kā arī lavandas smaržu un lillā krāsu.
    Sarežģītība
    Augsta
    Izmaksas
    Augstas

    BISKVĪTS

    LAVANDAS KRĒMS 

    1. No cukura un ūdens uzvāra sīrupu. Karstā sīrupā ieber lavandas ziedus un atstāj ievilkties 10–15 minūtes. Gatavu lavandas sīrupu izkāš.
    2. Olu dzeltenumus puto un pamazām pievieno lavandas sīrupu. Kad masa kļūst viendabīga, turpina putošanu ūdens peldē. Tiklīdz krēms sāk biezēt, trauku izņem no ūdens un puto ar mikseri. 
    3. Tikmēr uzbriedina un izkausē želatīnu (ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī). Kad olu dzeltenumu krēms kļūst gaišāks un palielinās apjomā, pievieno caur sietu izspiestas mellenes un ­izkausētu želatīnu. Saldo krējumu saputo līdz stingrām putām un ar lāpstiņu uzmanīgi iecilā olu dzeltenumu krēmā.

    OGU ŽELEJA 

    KŪKAS SALIKŠANA

    1. Kūkas salikšanai būs nepieciešama 20 cm diametra forma. Tajā ieliek vienu biskvīta un ogu želejas kārtu (visapkārt izveidosies apmēram 1 cm plata sprauga), virsū uzlej pusi lavandas krēma – tā, lai tas aizpildītu visu formu. Virsū liek otru biskvīta un ogu želejas kārtu un uzlej atlikušo lavandas krēmu. Kūku liek ledusskapī sastingt.

    Greznošanai 

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē