BISKVĪTS
LAVANDAS KRĒMS
- No cukura un ūdens uzvāra sīrupu. Karstā sīrupā ieber lavandas ziedus un atstāj ievilkties 10–15 minūtes. Gatavu lavandas sīrupu izkāš.
- Olu dzeltenumus puto un pamazām pievieno lavandas sīrupu. Kad masa kļūst viendabīga, turpina putošanu ūdens peldē. Tiklīdz krēms sāk biezēt, trauku izņem no ūdens un puto ar mikseri.
- Tikmēr uzbriedina un izkausē želatīnu (ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī). Kad olu dzeltenumu krēms kļūst gaišāks un palielinās apjomā, pievieno caur sietu izspiestas mellenes un izkausētu želatīnu. Saldo krējumu saputo līdz stingrām putām un ar lāpstiņu uzmanīgi iecilā olu dzeltenumu krēmā.
OGU ŽELEJA
KŪKAS SALIKŠANA
- Kūkas salikšanai būs nepieciešama 20 cm diametra forma. Tajā ieliek vienu biskvīta un ogu želejas kārtu (visapkārt izveidosies apmēram 1 cm plata sprauga), virsū uzlej pusi lavandas krēma – tā, lai tas aizpildītu visu formu. Virsū liek otru biskvīta un ogu želejas kārtu un uzlej atlikušo lavandas krēmu. Kūku liek ledusskapī sastingt.
Greznošanai