Lielais deserta kārtojums
Valentīndiena
28. novembris, 2017
Lielais deserta kārtojums
Grezns svētku maltītes noslēgums, kura pagatavošana prasa laiku, bet ir viesu sajūsmas vērta.
Personas
3L deserta traukam
Sastāvdaļas:
Ogu želejai 300 g saldētas zemenes vai avenes 100 g dzērveņu 60 g cukura 1 tējkarote vaniļas cukura rozmarīna zariņš 10 g želatīna
Šokolādes krēmam 200 g saldā krējuma 150 g šokolādes 5 g želatīna
Biskvīta ruletei 3 olas 3 ēdamkarotes cukura 3 ēdamkarotes miltu 3 ēdamkarotes dzērveņu,brūkleņu,jāņogu ievārījuma
Jogurta krēma pildījumam 400 g grieķu jogurta 200 g iebiezinātā piena ar cukuru 1 ēdamkarote vaniļas cukura 300 g saldā krējuma 10 g želatīna 100 g sablendētu sarkanu ogu
Virsai 200 g saldā krējuma 1 tējkarote vaniļas cukura svaigas vai saldētas ogas pēc patikas piparmētras lapiņas
Biskvītam . Olām atdala baltumus un saputo. Atsevišķi saputo dzeltenumus ar cukuru, iemaisa miltus un nelielu daļu saputoto olbaltumu, pēc tam iecilā pārējo. Mīklu liek apmēram 30 x 24 cm lielā panniņā ar ieklātu cepamo papīru, nolīdzina un krāsnī 180 grādos cep zeltainu, apmēram 13–15 minūtes. Gatavu ar visu papīru, vēl siltu, satin vieglā ruletē. Atdzesētu atritina, atbrīvo no papīra, pārklāj ar ievārījumu un saritina stingrā ruletē. Ar asu nazi to sagriež šķēlēs, ar tām virs šokolādes krēma kārtiņas, cieši liekot citu pie citas, izklāj trauka malu.