• Triju veidu cepumi no smilšu mīklas

    Ziemassvētku našķi
    30. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Triju veidu cepumi no smilšu mīklas Laimes cepumi gliemezīši radziņi recepte
    Triju veidu cepumi no smilšu mīklas Laimes cepumi gliemezīši radziņi recepte
    Lielisks veids kā pavadīt vakaru ar ģimeni vai draugiem – kopā pagatavot cepumus, šādi draudzīgi pagatavoti cepumi nebūs salīdzināmi ar veikalā nopērkamajiem!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Pagatavošana
    2st
    7 vērtējumi
    4.29/5

    Laimes cepumi

    1. Lapiņas ar vēlējumiem sarullē pēc iespējas ciešāk.
    2. Pēc tam plāni izrullē mīklu un ar asu nazi to sagriežam kvadrātiņos.
    3. Vidū liek sarullēto zīmīti, pārloka uz pusēm un aizspiež maliņas. Lai tās labāk saliptu, pirms aizlipināšanas var apsmērēt ar olu.
    4. Kad cepumu aploksnītes gatavas, liek uz cepampapīra cepešpannā un cep aptuveni 200 grādos (malkas plītī temperatūru nosaka intuitīvi!), kamēr cepumi kļūst zeltaini.

    IEVĒRO!

    • Pirms pasniegšanas noteikti jābrīdina, lai ciemiņi ēd uzmanīgi – citādi apēdīs paši savu laimi!

    Gliemezīši

    Radziņi

    1. Mīklu sadala mazās piciņās (to var uzticēt bērniem – viņiem patiks!), liek starp plaukstām un rullējot izveido mazus kukulīšus. Rullē tā, lai abi gali veidotos tievi, bet vidus – resns.
    2. Tad liek uz pannas un cep tāpat kā pārējos – 200 grādos, līdz kļūst zeltaini.
    3. Cepumus atdzesē un kā divas daļas ar kondensēto vārīto pienu vai biezu ievārījumu salīmē kopā.
    4. Izkausē šokolādi, iemērc tajā cepuma vienu galu un liek uz cepampapīra. Atstāj aukstumā, lai šokolāde sastingst.
    5. Karamelizēto cukura glazūru gatavo šādi – uz nepiedegošas pannas grauzdē cukuru, kamēr tas izkūst un pārvēršas brūnā sīrupā. Atlikušo radziņu vienu galu pamērcē glazūrā, liek uz cepampapīra un atstāj, lai sastingst.
    6. Tad visus cepumus kārto lielā šķīvī un bauda: ar tēju, kafiju, pienu vai vīnu…

     

    VARIANTS!

    • Šādus cepumus var cept arī no piparkūku mīklas, taču tad šokolādes vai cukura vietā jāizvēlas krāsaināka glazūra.

    SVARĪGI!

    • Svarīgi nenokavēt laiku, kad cepumi jāņem ārā no krāsns – ja pārtur, tie iegūst specifisku pārcepušos cepumu garšu un – arī apdeg.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē