Majonēzes gatavošana ir vienkārša, ja ievēro divus likumus: visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā, un majonēze jākuļ ar roku – ar putojamo slotiņu. Bļodā liek olas dzeltenumus, sinepes, etiķi un šķipsnu sāls. Sakuļ. Nepārtraukti kuļot, pamazām pievieno olīveļļu – sākumā pa vienai pilītei, tad pa lielākai pilītei, un, ja veicas labi, var liet olīveļļu tievā strūkliņā. Tikai nepārtrauc putošanu! Lai bļoda nedancotu pa galdu, zem tās paliek mitru dvieli. Kad visa eļļa iekulta, pa daļām iekuļ citrona sulu. Pagaršo, pievieno vēl sāli, piparus vai sinepes. Ja procesa laikā majonēze saiet kunkuļos, to var viegli labot, pieliekot vēl sinepes un rūpīgi sakuļot, pēc tam turpina pēc receptes.
Romiešu salātu lapas ar kūpinātas zivs salātiem un
- Sarežģītība
- Zema
- Izmaksas
- Vidējas