Rīsus noskalo sietā zem tekoša krāna ūdens. Pēc noskalošanas liek katlā un pārlej ar aukstu ūdeni (ūdenim jābūt apmēram 1,5 cm virs rīsiem). Rīsus uz mazas uguns vāra 40 minūtes. Gataviem tiem jāizskatās šādi.
Tad glāzē sajauc cukuru, sāli un rīsu etiķi un pievieno vēl siltiem rīsiem (negaidiet, kad rīsi atdziest).
Uz speciālā paklājiņa liek suši lapu ar rievaināko pusi uz augšu un tā, lai garās svītras būtu vertikāli. Ar karoti plānā kārtā izklāj rīsus. Lai rīsi neliptu pie karotes, to ik pa brīdim iemērc aukstā ūdenī. To pašu var darīt ar rokām, pirkstus mērcējot ūdenī.
Rīsus uzklāj, atstājot nelielu brīvu maliņu. Tad apmēram 5 cm no malas liek pildījumu. Suši var pildīt ar lasi, garnelēm, avokado, pa virsu pārkaisītas grauzdētas sezama sēklas.
Tagad sākas vissarežģītākais, bet patiesībā, kad iemanās, ļoti vienkāršs process – satīšana.
Paklājiņu paņem aiz priekšējās malas un kopā ar rīsiem un lapu pārklāj pāri pildījumam tā, lai pildījums būtu nosegts, un malu bez pildījuma uzmanīgi ieritina rullītī.
Pēc tam paklājiņā ieritināto rullīti nedaudz saspiež.
Tāpat pilda veģetāros suši ar sieru, tomātiem un sezama sēklām. Katru rullīti sagriež astoņās daļās.