Zvīņu tīrīšana līnim ir darbietilpīga, jo zvīņu ir daudz, tās ir sīkas un blīvi izkārtotas.
Vislabāk tīrīšana rit ar rīves smalko pusi tekošā ūdenī.
Kārtīgi notīrīts līnis izskatās šādi – gandrīz balts!
Pēc tam līni tīra tāpat kā visas zivis – pārgriež vēderu un iztīra iekšas.
Nogriež spuras.
Pēc tam nogriež galvu, izņem žaunas.
Tad zivi vēlreiz noskalo, un var sākt dalīšanu.
Pārgriež zivi gareniski uz pusēm, izdarot griezumu tā, lai lielā asaka paliek zivs apakšējā pusē.
Lielo asaku izgriež un pēc tam ar pirkstu galiem rūpīgi pārslidina pār filejām, uztaustot asaku vietas.
Mazākās asakas izvelk ar pinceti vai, ja asakas ir vairākas vienuviet, izgriež tās ar visu zivs gaļu (vajadzīgs plāns, ass nazis, lai griezums būtu precīzs un iespējami mazāk nāktos izgriezt pašu mīkstumu).