• Kā pareizi sadalīt veselu vistu? Pamācība soli pa solim

    Kā pareizi?
    23. janvāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vista
    Vista
    Veselu vistu pirkt ir daudz izdevīgāk, tikai jāmāk to pareizi sadalīt. Un tas nemz nav seržģīti!


    Liek vistu uz dēļa ar muguru uz leju un, ar asu nazi griežot gar kaulu, atdala vispirms vienu pusi, kurā ir fileja, stilbs un spārns, un tad otru. 

    Liek vistu uz dēļa ar muguru uz leju un, ar asu nazi griežot gar kaulu, atdala vispirms vienu pusi, kurā ir fileja, stilbs un spārns, un tad otru.

     2. Starp stilbu un spārniņu griež perpendikulāri, atdalot stilbu un krūtiņu no spārna daļas. 

    Starp stilbu un spārniņu griež perpendikulāri, atdalot stilbu un krūtiņu no spārna daļas.

    3. Aplūkojot stilba un krūtiņas gabalu, redzēsi, tieši kurā vietā jāpārgriež āda, lai atdalītu fileju no stilba. 

    Aplūkojot stilba un krūtiņas gabalu, redzēsi, tieši kurā vietā jāpārgriež āda, lai atdalītu fileju no stilba. 


    4. Nogriez arī spārniņu. Lai no stilba atdalītu šķiņķi, paloki kāju – šādi atradīsi locītavu. Zini, ka jāgriež locītavai tieši pa vidu – vietā, kur tā lokās. Ja jūti, ka lāgā negriežas, esi trāpījusi nepareizajā vietā.

     Nogriez arī spārniņu. Lai no stilba atdalītu šķiņķi, paloki kāju – šādi atradīsi locītavu. Zini, ka jāgriež locītavai tieši pa vidu – vietā, kur tā lokās. Ja jūti, ka lāgā negriežas, esi trāpījusi nepareizajā vietā.



     5. Arī šķiņķīti iespējams atkaulot. Satausti šķiņķa kaulu un griez tam gar abām pusēm. Šādi kauls būs viegli izņemams. No šāda gabaliņa vari cept karbonādi. 

    Arī šķiņķīti iespējams atkaulot. Satausti šķiņķa kaulu un griez tam gar abām pusēm. Šādi kauls būs viegli izņemams. No šāda gabaliņa vari cept karbonādi. 

    6. Fileju iespējams sagatavot divējādi. Pirmais variants: noņem ādu un nogriež visus liekos taukus, cīpslas un atdala kaulu.

    Otrais variants: atstāj gan ādu, gan kaulu, nogriežot vienīgi liekos taukus. Šādā gadījumā gan kauliņš ar nazi jānokasa, 
    jānoņem viss liekais – izskatīsies glītāk. No lielās filejas viegli iespējams atdalīt mazo fileju.

    Fileju iespējams sagatavot divējādi. Pirmais variants: noņem ādu un nogriež visus liekos taukus, cīpslas un atdala kaulu. Otrais variants: atstāj gan ādu, gan kaulu, nogriežot vienīgi liekos taukus. Šādā gadījumā gan kauliņš ar nazi jānokasa,  jānoņem viss liekais – izskatīsies glītāk. No lielās filejas viegli iespējams atdalīt mazo fileju.

     

    Fileju iespējams sagatavot divējādi. Pirmais variants: noņem ādu un nogriež visus liekos taukus, cīpslas un atdala kaulu. Otrais variants: atstāj gan ādu, gan kaulu, nogriežot vienīgi liekos taukus. Šādā gadījumā gan kauliņš ar nazi jānokasa,  jānoņem viss liekais – izskatīsies glītāk. No lielās filejas viegli iespējams atdalīt mazo fileju.

     

     7. Arī spārniņu iespējams gatavot dažādi. Pirmais variants – veselu. Otrais variants: aplūkojot spārnu, redzēsi, ka tas it kā sadalīts trīs daļās. Nogriež spārnam vienu daļu, kurai ir spics gals (tas parasti apdeg). Nu jau divdaļīgajam gabaliņam vienu daļu pārlauž, ļaujot izdurties diviem kauliem. Vidējai (pagaidām neskartajai daļai) izgriez skrimšļus un uz kaula (pārdurot ādu) uzvelc to daļu, kas palikusi bez kauliem. Rezultātā iegūsi glītu šķiņķīti ar kauliņu vidū. Atlikušos kaulus un atgriezumus var vārīt buljonā.

     

    Arī spārniņu iespējams gatavot dažādi. Pirmais variants – veselu. Otrais variants: aplūkojot spārnu, redzēsi, ka tas it kā sadalīts trīs daļās. Nogriež spārnam vienu daļu, kurai ir spics gals (tas parasti apdeg). Nu jau divdaļīgajam gabaliņam vienu daļu pārlauž, ļaujot izdurties diviem kauliem. Vidējai (pagaidām neskartajai daļai) izgriez skrimšļus un uz kaula (pārdurot ādu) uzvelc to daļu, kas palikusi bez kauliem. Rezultātā iegūsi glītu šķiņķīti ar kauliņu vidū. Atlikušos kaulus un atgriezumus var vārīt buljonā.

     

    Arī spārniņu iespējams gatavot dažādi. Pirmais variants – veselu. Otrais variants: aplūkojot spārnu, redzēsi, ka tas it kā sadalīts trīs daļās. Nogriež spārnam vienu daļu, kurai ir spics gals (tas parasti apdeg). Nu jau divdaļīgajam gabaliņam vienu daļu pārlauž, ļaujot izdurties diviem kauliem. Vidējai (pagaidām neskartajai daļai) izgriez skrimšļus un uz kaula (pārdurot ādu) uzvelc to daļu, kas palikusi bez kauliem. Rezultātā iegūsi glītu šķiņķīti ar kauliņu vidū. Atlikušos kaulus un atgriezumus var vārīt buljonā.

     

    Arī spārniņu iespējams gatavot dažādi. Pirmais variants – veselu. Otrais variants: aplūkojot spārnu, redzēsi, ka tas it kā sadalīts trīs daļās. Nogriež spārnam vienu daļu, kurai ir spics gals (tas parasti apdeg). Nu jau divdaļīgajam gabaliņam vienu daļu pārlauž, ļaujot izdurties diviem kauliem. Vidējai (pagaidām neskartajai daļai) izgriez skrimšļus un uz kaula (pārdurot ādu) uzvelc to daļu, kas palikusi bez kauliem. Rezultātā iegūsi glītu šķiņķīti ar kauliņu vidū. Atlikušos kaulus un atgriezumus var vārīt buljonā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē