Kā nopirkt labu zosi?
- Cepšanai der šā gada zoss, kas sver 3–5 kilogramus.
- Pērkot raugies, lai zosij nav nogriezts kakls un spārnu gali, jo šīs vietas, ilgstoši glabājoties, parasti apkalst pirmās. Ja spārnu un kakla nav, iespējams, tiek slēpts, ka zoss nav pirmā svaiguma.
- Zosij jābūt viegli dzeltenīgai, tā nedrīkst būt apkaltusi.
- Ļoti smaga zoss var būt veca, un tādu izcept mīkstu ir gandrīz neiespējami.
- Zostēviņš vai zosu mamma – garšā atšķirības nav. Vienīgi pavasarī, kad zostēviņš būs krietni noskrējies, gaļa būs sīkstāka.
- Nesteidzies pirkt vislielāko zosi, jo var gadīties, ka nevarēsi to ierūmēt cepeškrāsnī.