• FOTORECEPTE: Kā izvēlēties un pagatavot Mārtiņdienas zosi

    Zelta padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Uldis Muzikants
    3/6Sagatavošana

    Sagatavošana

    Kad zoss pārnesta mājās, tā rūpīgi jāatspalvo. Vislabāk pūku nodedzināt ar atklātu uguni – uz gāzes liesmas vai ar šķiltavām.
    Izņemt zosij taukus vai ne – tas ir gaumes jautājums. Ja tauki paliks, cepetis būs ļoti trekns, tādēļ, ja tauku daudz, noteikti jāizņem vismaz daļa. Izņemtos zosu taukus var sagriezt gabaliņos, izkausēt, izkāst un saliet trauciņos. Vēlāk šos taukus var izmantot cepšanai, pastētēm.
    Sablendē ķiplokus, sajauc ar sāli un pipariem un ar šo maisījumu pamatīgi iemasē zosi gan no iekšpuses, gan ārpuses. Bet ielāgo – nevis iesmērē, bet tiešām pamatīgi, pamatīgi iemasē, nežēlojot laiku un spēku.
    Tad zosi mūsdienu smalkumam iesmērē ar dabisko marinētāju – sarīvētu vai sablendētu svaigu ananasu. Nekādas etiķa marinādes zosij neder – zoss ir karalisks putns, un to nevajag sabojāt ar lētām lietām.
    Iemarinēto zosi rūpīgi ietin pārtikas plēvē un liek uz 12 stundām vēsumā.

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē