• Vienkāršas un izcilas – kartupeļu klimpas

    Kartupeļu ēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    26. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kartupeļu klimpas
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Kartupeļu klimpas
    Tikai dažas sastāvdaļas un tik garšīgs rezultāts! Kartupeļu klimpas, pasniegtas ar skābu krējumu un zaļumiem, ir sātīgs un vienlaikus ekonomisks ēdiens.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    45m
    7 vērtējumi
    5/5

     

    • Bekonu un sīpolu sagriež mazos gabaliņos, pannā sacep kraukšķīgus.
    • Nomizotus kartupeļus smalki sarīvē, nospiež sulu – to ērti izdarīt, masu liekot sietiņā. Sulu nostādina.
    • Nospiestajai kartupeļu masai pievieno cieti, kas nostājusies zem notecinātās kartupeļu sulas, pievieno arī sacepto bekonu ar sīpoliem, sāli, visu samīca.
    • Masu saviļā bumbiņās, liek uzvārītā sālsūdenī, vāra, līdz uzpeld, tad no ūdens izņem.
    • Pasniedzot pārlej ar krējumu, pārkaisa zaļumus.
    • Pēc vēlēšanās klimpas var pārliet ar pienu, pagatavojot piena zupu.
    • Tāpat šādu zupu var gatavot no kartupeļiem vien, bez bekona un sīpola.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē