- Grūbas vairākos ūdeņos noskalo, pārlej ar uzkarsētu ūdeni un noliek izmirkt un uzbriest, kamēr vāra buljonu.
- Gaļu liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo, ūdeni nolej, katlu iztīra.
- Gaļu no jauna pārlej ar 2,5 litriem auksta ūdens, pieliek 1 sīpolu, 1 burkānu, melnos un smaržīgos piparus, laurlapu. Sāli nepievieno, sāļums zupai būs no gurķu sālījuma.
- Buljonu lēni vāra 2–3 stundas, līdz gaļa ir mīksta. Tad to no buljona izņem, padzesē, buljonu nokāš, pārpalikumus izmet.
- Buljonā ber vēlreiz noskalotas grūbas, vāra 40–45 minūtes, līdz tās ir gandrīz mīkstas
- 1 burkānu, 1 sīpolu un selerijas saknes gabalu sagriež mazos kubiņos, pannā uzkarsētā sviestā maisot apcep un pasautē zeltainus.
- Liek katlā pie grūbām kopā ar tāpat kubiņos sagrieztiem kartupeļiem un vārīto gaļu. Visu vāra gatavu.
- Sālītos gurķus nomizo, lieliem izgriež sēklotos vidiņus, sagriež kubiņos un liek gatavā zupā.
- Pēc garšas pielej gurķu sālījumu. Līdzko zupa uzvārās, iemaisa sakapātus pētersīļus.
- Katlu noņem no uguns, ļauj zupai 10–15 minūtes ievilkties. Pasniedz ar skābo krējumu.