- Klasisku krievu zivju zupu gatavo, izmantojot ne mazāk kā divu veidu lielu un mazu dažādu svaigu zivju.
- No mazākām zivtiņām vāra buljonu (jušku) zupai, lielās, sagrieztas gabalos, vāra zupā.
- Iztīrītas mazās zivtiņas ietin marles sainītī, liek katlā, pārlej ar 2,5 litriem auksta ūdens, uzvāra, noputo.
- Liek klāt veselus sīpolus, pētersīļa saknīti, laurlapas, pieber arī abu veidu piparus.
- Neuzliekot katlam vāku, pavisam lēni vāra aptuveni 1 stundu. Tad buljonu nokāš.
- Lai tas būtu piesātinātāks, caurdurī, caur kuru buljonu izkāš, var ievietot rupjmaizes
- šķēlītes. Lai nenomāktu zivju īpašo garšu, buljonam sāli nepievieno.
- Dzidro zivju buljonu lej tīrā katliņā, liek iekšā kartupeļus un burkānus, veselus vai sagrieztus lielos gabalos.
- Pa to laiku notīrītas, izķidātas zivis sagriež gabalos. Kad dārzeņi buljonā ir jau gandrīz gatavi, klāt liek zivju gabalus, nemaisot, lai buljonu nesaduļķotu, lēni vāra 5–8 minūtes – atkarībā no gabalu lieluma un biezuma.
- Gatavai zupai pēc garšas pievieno sāli un gabaliņu sviesta, iemaisa degvīnu. Ielietu šķīvjos zupu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.