• Zivju zupa uha

    Zupas
    Daina Lapiņa
    1. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Uha
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Uha
    Karaliskā zivju zupa uha. Tradicionāli uhas recepte ir ļoti vienkārša – labi daudz zivju, kas papildinātas vien ar kartupeļiem, burkāniem un garšvielām. Un, protams, šļuka degvīna, kā nu bez tā!  
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    1st 30m

     

    • Klasisku krievu zivju zupu gatavo, izmantojot ne mazāk kā divu veidu lielu un mazu dažādu svaigu zivju.
    • No mazākām zivtiņām vāra buljonu (jušku) zupai, lielās, sagrieztas gabalos, vāra zupā.
    • Iztīrītas mazās zivtiņas ietin marles sainītī, liek katlā, pārlej ar 2,5 litriem auksta ūdens, uzvāra, noputo.
    • Liek klāt veselus sīpolus, pētersīļa saknīti, laurlapas, pieber arī abu veidu piparus.
    • Neuzliekot katlam vāku, pavisam lēni vāra aptuveni 1 stundu. Tad buljonu nokāš.
    • Lai tas būtu  piesātinātāks, caurdurī, caur kuru buljonu izkāš, var ievietot rupjmaizes
    • šķēlītes. Lai nenomāktu zivju īpašo garšu, buljonam sāli nepievieno.
    • Dzidro zivju buljonu lej tīrā katliņā, liek iekšā kartupeļus un burkānus, veselus vai sagrieztus lielos gabalos.
    • Pa to laiku notīrītas, izķidātas zivis sagriež gabalos. Kad dārzeņi buljonā ir jau gandrīz gatavi, klāt liek zivju gabalus, nemaisot, lai buljonu nesaduļķotu, lēni vāra 5–8 minūtes – atkarībā no gabalu lieluma un biezuma.
    • Gatavai zupai pēc garšas pievieno sāli un gabaliņu sviesta, iemaisa degvīnu. Ielietu šķīvjos zupu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē