Pirms vairākiem gadiem, apmēram ap šo pašu laiku decembrī no «Zvaigznes» grāmatnīcas atlaižu plauktiem nocēlu Trūmena Kapotes grāmatu Brokastis “Tifānijā”. Tā bija lēta grāmatiņa mīkstos vākos, kurā apkopoti daži šā autora stāsti. Pēdējais no tiem mani negaidot tik ļoti aizkustināja, ka es atgriezos grāmatnīcā un izpirku visas šīs grāmatiņas, kas vēl stāvēja šajā pašā plauktā. Mājās to vākiem apliku baltu papīru, sazīmēju sniegpārsliņas un pašrocīgi pārsaucu grāmatu tāpat kā sauca šo stāstu – «Ziemassvētku atmiņas». Togad tā kļuva par manu dāvanu visām draudzenēm. Un vienas draudzenes tētis, pēc viesošanās pie meitas svētku laikā, bija tikpat pārņemts ar šo stāstu kā es, ka man pēc tam zvanīja un jautāja – kur to grāmatu nopirkt? Atvaino, Ivar, laikam es izpirku visas…
Šajā stāstā mazs zēns kopā ar savu draudzeni, vecu sieviņu, gatavojas Ziemassvētkiem, vispirms sarūpējot sastāvdaļas un pēc tam cepot mazas ruma kūciņas, ko iesaiņot sviestpapīrā un pa pastu izsūtīt dāvanās. Skaidrs, ka, pasakot šo teikumu, es jums neesmu atklājusi neko no stāsta burvības. Gribēsiet, sameklēsiet un izlasīsiet. Bet tas, ko tomēr vēlos atgādināt – Ziemassvētki vairs nav aiz kalniem. Patiesībā tie ir tepat aiz pāris pauguriem. Un mēs, ievasreceptes.lv komanda domājam, kā jums palīdzēt tos sagaidīt mierīgāk, tāpēc esam izveidojuši atsevišķas recepšu kategorijas: ir gan Ziemassvētku ēdieni, kas palīdzēs izdomāt galdā ceļamos gardumus, gan ēdamas dāvaniņas, ko varat sarūpēt draugiem, un, protams – daudz dažādu piparkūku! Turklāt, ņemiet vērā, ka daudzi no Ziemassvētku gardumiem, tāpat kā paši svētki top īpaši, ja tos gatavo laikus, uz tiem gaida un ilgojas. Ir pēdējais brīdis samīcīt piparkūku mīklu, lai līdz svētkiem tās garšas savelkas, un ir pats pats pēdējais mirklis cept Ziemassvētku pudiņu!