Sagriež mazos gabaliņos augļus un sukādes, sasmalcina riekstus. Pierīvē citrona miziņu.
Saputo sviestu ar cukuru, medu un norīvētajām apelsīna miziņām. Masai pa vienai pieputo olas.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri un garšvielām.
Iesijā saputotajā masā miltus, turpina putot, pievienojot izspiestu apelsīna sulu. Iemaisa augļus, sukādes un riekstus.
Veidni izklāj ar cepamo papīru: vispirms apakšu, tad piegriež papīru malām – tā, lai tas būtu lielāks par veidni.
Samaisīto kūkas mīklu iepilda veidē. Cep aptuveni 120–140 minūtes 150 grādu temperatūrā. Kūka gatava, ja pie skaliņa, ko iedur kūkā, nelīp mīkla. Tad, atdzesē un izņem no veidnes.
Veidnē ieklāj foliju un brendijā samērcētu marli.
Kūku rūpīgi ietin marlē un folijā, noliek vēsumā vismaz uz 3–4 dienām, bet droši var glabāt arī 2 nedēļas, tikai tad ik pēc 7 dienām marle jāsamitrina.
Ņem marcipāna masu, pēc instrukcijas pievieno krāsu, mīca, līdz marcipāns nokrāsojas balts, tad uz silikona virsmas uzsijā pūdercukuru un izveltnē kūkai dekoru. Kūku izņem no marles un folijas. Izveltnēto marcipānu klāj virsū kūkai (lai labāk pieliptu, vēlams apziest kūku ar apelsīna sulas un medus maisījumu), pielīdzina malas, rotā ar rozmarīna zariņiem un dzērvenēm. Svarīgi!!! Marcipāns ātri sakalst, tāpēc kūku vajadzētu dekorēt neilgi pirms pasniegšanas vai glabāt ledusskapī.