-
Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo. Turpinot putošanu, pamazām pa daļām ber klāt cukuru, puto, līdz masa ir stingra, gluda un spīdīga.
-
Masā iemaisa vaniļas cukuru un citrona sulu. Uz cepampannā ieklāta cepampapīra uzvelk divus 18 cm lielus riņķus ar nelielu atstatumu vienu no otra.
-
Katra riņķa vidū liek pusi putotās masas, pārsijā nedaudz kakao, kanēļa un piparkūku garšvielu maisījuma, masu ar karoti bīdot uz riņķu malām, garšvielas nevērīgi iemaisa.
-
Pārsijā pārpalikušās garšvielas un masu izlīdzina līdz novilktajām riņķu līnijām, ņemot vērā, ka cepoties masa nedaudz izplešas un abas plāksnes var saskarties. Pannu ar abām plāksnēm liek krāsnī, 150 grādu temperatūrā cep 30 minūtes, tad temperatūru pazemina uz 140 grādiem, cep vēl 30 minūtes. Karstumu izslēdz un plāksnes krāsnī atdzesē. Izceptās plāksnes nedēļu un pat ilgāk iesaiņotu var uzglabāt istabas temperatūrā.
-
Pirms servēšanas, labāk tieši tajā dienā, bet ne ātrāk kā dienu iepriekš, kūku pilda un grezno. Krējumu ar krēmsieru un vaniļas cukuru saputo, pārdala uz pusēm, vienā pusē iemaisa ievārījumu un pārklāj ar to vienu no plāksnēm. Liek otru virsū un pārklāj ar otru daļu krēma.
-
Pēc patikas grezno ar bezē cepumiem, kurus var apmērcēt kausētā šokolādē, pēc tam sastingušus pārklāt ar zelta pulveri, brūklenēm, dzērvenēm, cukura zvaigznītēm. Līdz pasniegšanai kūku tur aukstumā.
-
Tieši pirms pasniegšanas greznojumu var papildināt ar piparmētru lapiņām un sīkiem ziediņiem.
-
Bezē cepumiņus var iegādāties veikalā, bet var izcept mājās, saputojot 1 olas baltumu, pēc tam pa daļām pieputojot ceturtdaļu glāzes cukura. Ar konditorejas uzgali masu uzspiež uz cepampapīra, cep 2 stundas 100 grādu temperatūrā, krāsnī atdzesē.
Ziemas Pavlova
Deserti
30. decembris, 2020
Komentēt
Ja saldumu traukā vēl uzkavējušās dažas piparkūkas, pagatavojiet šo eleganto desertu, kas garšo pēc ziemas un svētkiem!