- Dziļā, ērtā bļodā miltus sajauc ar sāli, pipariem un papriku.
- Citā bļodiņā sakuļ olu ar pienu.
- Sīpolam nogriež virsiņu, nolīdzina saknīti. Ik pa 5–8 mm sīpolu līdz vidum iegriež, nepārgriežot apakšdaļu, lai viss turētos kopā. Ar pirkstiem uzmanīgi paver sīpola sagrieztās smalkās daiviņas, kas sadaloties veido it kā lielu ziedu.
- Sīpolu liek miltu bļodiņā un rūpīgi ar tiem apbirdina katru sīpola zieda lapiņu. Liekos miltus no sīpola nopurina un sīpolu pārceļ olas un piena maisījumā. Maigi apviļā, brīdi notur, ļaujot sasūkties, un tad atkal pārceļ miltos, kārtīgi apber ar tiem, nokrata un uz 30 minūtēm liek ledusskapī.
- Mazā katliņā ielej eļļu 7–8 cm augstumā, sakarsē to līdz 175 grādiem. Uzmanīgi ieliek sīpolu, dažas minūtes fritē zeltaini brūnu. Tad sīpolu apgriež un arī otru pusi fritē zeltaini brūnu.
- No eļļas izņemtu sīpolu liek uz papīra dvieļa, lai liekā eļļa notek.
- Pasniedz ar krējuma un majonēzes mērci vai citu mērci pēc patikas. Ēd, pa vienai nolaužot sīpola zieda lapiņas un apmērcējot tās mērcē.
Ziedošais sīpols
Uzkodas un salāti
16. februāris, 2021
Komentēt
Izcila, kraukšķīga un patiesībā tik viegli pagatavojama uzkoda lustīgām vakariņām vai filmu vakaram. Izmēģini!