- Ziedkāposta ārējās lapas un izgrieztu kacenu sasmalcina, galviņu sadala rozetēs, tās sadala sīkāk.
- Sauju sīko rozetīšu sajauc ar 1 tējkaroti fenheļa sēklu, nedaudz eļļas, sāli un pipariem.
- Liek krāsnī, 220 grādu temperatūrā apgrauzdē brūnas un kraukšķīgas.
- Katliņā uzkarsētā eļļā ber pārējās fenheļa sēklas, nedaudz apgrauzdē, ber klāt lēcas un pārējās ziedkāposta rozetes, iemaisa karija pastu, pielej 1 litru ūdens, uzvāra un turpina lēni vārīt, līdz lēcas un ziedkāposti ir mīksti, apmēram 20 minūtes.
- Tad zupu sablendē, piespiež citrona sulu, pēc garšas iemaisa sāli un piparus, no jauna uzkarsē – ja vajag šķidrāku, pielej vēl ūdeni – un sadala bļodiņās, pārber ar apgrauzdētajām ziedkāposta rozetēm un fenheļa sēklām.