• Ziedkāposta un lēcu zupa ar kariju

    Zupas
    Daina Lapiņa
    22. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    **Ziedkāposta un lēcu zupa** ar kariju
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    **Ziedkāposta un lēcu zupa** ar kariju
    Ļoti viegli pagatavojama, krēmīga zupa austrumnieciskās noskaņās.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m

     

    • Ziedkāposta ārējās lapas un izgrieztu kacenu sasmalcina, galviņu sadala rozetēs, tās sadala sīkāk.
    • Sauju sīko rozetīšu sajauc ar 1 tējkaroti fenheļa sēklu, nedaudz eļļas, sāli un pipariem.
    • Liek krāsnī, 220 grādu temperatūrā apgrauzdē brūnas un kraukšķīgas.
    • Katliņā uzkarsētā eļļā ber pārējās fenheļa sēklas, nedaudz apgrauzdē, ber klāt lēcas un pārējās ziedkāposta rozetes, iemaisa karija pastu, pielej 1 litru ūdens, uzvāra un turpina lēni vārīt, līdz lēcas un ziedkāposti ir mīksti, apmēram 20 minūtes.
    • Tad zupu sablendē, piespiež citrona sulu, pēc garšas iemaisa sāli un piparus, no jauna uzkarsē – ja vajag šķidrāku, pielej vēl ūdeni – un sadala bļodiņās, pārber ar apgrauzdētajām ziedkāposta rozetēm un fenheļa sēklām.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē