• Zemeņu un rabarberu šarlote

    Deserti
    Daina Lapiņa
    12. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zemeņu un rabarberu šarlote
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Zemeņu un rabarberu šarlote
    Viegla un maiga kūka, kuras pagatavošanai nebūs jāieslēdz cepeškrāsns. Pagatavošana nav sarežģīta – lai.u paņems tikai sastindzināšana ledusskapī. Svaigs, pavasarīgs deserts ar zemeņu un rabarberu krēmu, kā arī gaisīgiem cepumiņiem.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    40m
    Pagatavošana
    4st
    Kopējais laiks
    4st 40m
    1 vērtējums
    0/5

     

    • Pusglāzi ūdens ar 60 ml liķiera un 2 ēdamkarotēm cukura karsē, līdz cukurs izkūst, iemaisa 1 ēdamkaroti citrona sulas, atdzesē. 
    • 20 cm lielā kūkas veidnē ar noņemamu malu ieklāj pārtikas plēvi.
    • Cepumiem nogriež nelielus vienādus gabaliņus, lai tie būtu tikai nedaudz garāki par veidnes malas augstumu.
    • Tos pa vienam veikli apmērcē atdzesētajā sīrupā un sastāda cieši gar veidnes malu citu citam blakus.
    • Tāpat ar cepumiem izklāj veidnes dibenu, cepumus piegriežot pēc lieluma un vajadzības.
    •  Pildījumam zemenes un rabarberus ar 200 g cukura vāra mīkstus, tad sablendē. Glāzi biezeņa atliek, pārējo uzglabā siltu.
    • 4 ēdamkarotes ūdens sajauc ar 40 ml liķiera un 1 ēdamkaroti citrona sulas, iemaisa 20 g želatīna, uzbriedina un izšķīdina siltajā zemeņu un rabarberu biezenī, tad atdzesē.
    • Krējumu saputo ar 2 ēdamkarotēm cukura, iemaisa atdzesētajā masā, to pilda ar cepumiem izklātajā veidnē un vismaz uz 3 stundām liek aukstumā sastingt.
    • 1 ēdamkarotē ūdens uzbriedina 5 gramus želatīna, sildot izšķīdina, veikli iemaisa glāzē atliktā biezeņa un pārlej sastingušajai rozā masai veidnē.
    • Uz 1 stundu liek ledusskapī, tad izgrezno ar svaigām zemenēm. 

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē