• Zemeņu un marcipāna krēma kūka

    Deserti
    Daina Lapiņa
    28. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zemeņu un marcipāna krēma kūka
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Zemeņu un marcipāna krēma kūka
    Viegli pagatavojams našķis zemeņu laikam! Izmēģini reizē, kad pēkšņi pieteikušies ciemiņi vai gluži vienkārši gribas ko gardu, bet nav daudz laika. Gaisīga un sulīga kūka, kas būs gatava nepilnas stundas laikā un pamielos ne vien garšas kārpiņas, bet arī acis!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    50m
    1 vērtējums
    5/5
    • Sviestu ar cukuru saputo, pa vienai pieputo olas. Ja putojums sāk dalīties, piesijā vienu, divas ēdamkarotes miltu.
    • Pierīvē citrona miziņu, iemaisa krējumu, piesijā visus miltus ar cepamo pulveri un iemaisa, pārmērīgi nemaisot.
    • Mīklu liek kūkas veidnē (22 cm), kurā ieklāts cepampapīrs, nolīdzina, krāsnī 180 grādu temperatūrā cep apmēram 20 minūtes, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti. Ja tas, iedurts kūkas vidū, ārā izvelkot, ir tīrs, kūka ir gatava.
    • Padzesētu kūku no veidnes izņem, atdzesē un uzmanīgi horizontāli pārgriež.
    • Pagatavo marcipāna krēmu. Marcipāna masu mīkstā sviestā izšķīdina un sakuļ kopā. To vieglāk izdarīt, marcipānu sarīvējot.
    • Tad pievieno krēmsieru un saldo krējumu, visu saputo biezā, maigā krēmā. Ja iespējams, krēmu uz brīdi liek aukstumā.
    • Pārgrieztā biskvīta apakšdaļu pārsmērē ar ievārījumu, virsū biezā kārtā uzklāj marcipāna krēmu un pārliek ar otru biskvīta plāksni. To pārklāj ar pārpalikušo krēmu.
    • Grezno ar zemenēm un melisas vai piparmētras lapiņām, pārkaisa sadrupinātas mandeļu skaidiņas.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē