• Zemeņu un ābolu plātsmaize ar rozmarīnu

    Deserti
    Daina Lapiņa
    25. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zemeņu plātsmaize ar rozmarīnu
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Zemeņu plātsmaize ar rozmarīnu
    Plātsmaize ar sezonas karalienēm zemenēm, ko īpašu padara aromātiskais rozmarīns un drupenā smilšu mīklas pamatne.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    1st
    Kopējais laiks
    1st 30m
    • Pagatavo smilšu mīklu, veikli saberžot un samīcot kopā visas pamatnes sastāvdaļas.
    • Plānā kārtā to klāj 20 × 28 cm lielā, ar taukvielu iesmērētā vai ar cepampapīru izklātā cepampannā, sadursta ar dakšiņu un, ja iespējams, uz 15 minūtēm ieliek aukstumā.
    • Tad liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 15 minūtes.
    • Tikmēr gatavo pildījumu un pārklājumu. Kopā liek visas pildījuma sastāvdaļas un sablendē, līdz biezpiens nav graudains un masa ir krēmveidīga, gluda, nedaudz uzputota.
    • Sagatavo arī pārklājumu virsai. Katliņā ber cukuru, liek sviestu, piespiež pusapelsīna sulu, pievieno rozmarīna lapiņas.
    • Karsējot cukuru izkausē un visu brīdi vāra, līdz šķidrums ir sabiezējis sīrupains. Noņem no uguns un karstā tūlīt liek gabaliņos sagrieztus, nomizotus ābolus, apmaisa, lai visi pārklājas.
    • Uz nedaudz padzesētas apceptās mīklas klāj biezpiena pildījuma kārtu, to vienmērīgi pārklāj ar sīrupainajiem āboliem kopā ar visu sīrupu, virsū izkārto uz pusēm pārgrieztas zemenes.
    • Liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep aptuveni 55–60 minūtes.
    • Ābolu vietā sīrupā un plātsmaizē var likt rabarberus.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē