- Saldētās zemenes izņem no saldētavas un pāris stundas atstāj istabas temperatūrā – līdz galam tās neatkusīs, bet tieši tas arī vajadzīgs.
- Ogas sakuļ ar mikseri vai blenderī (cukuru Līga neliek, jo parasti jau saldē ogas ar cukuru).
- Atsevišķi saputo olu baltumus ar cukuru (cik nu saldu gribas). Tad abas masas viegli samaisa kopā, vairs neko neputo.
- Vaniļas mērci vāra šādi: olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru (var piešaut arī karotīti miltu, ja olu dzeltenumu ir mazāk – tas palīdzēs mērci iebiezināt).
- Katlā uzvāra pienu, pievieno vaniļu. Kad piens uzvārījies, Līga to pārlej citā katlā, lai maisot mērcē nenonāk pie katla dibena pierautā piena daļiņas.
- Uzreiz lej klāt arī ar cukuru sakultos dzeltenumus un iemaisa karstajā pienā.
- Mērci atdzesē un pasniedz ar zemeņu olbaltuma saliņām.