- Cepumus samaļ, sajauc ar izkausētu sviestu un klāj 23–24 cm lielā kūkas veidnē ar izņemamu dibenu, izlīdzina un labi sablīvē, uz 30 minūtēm liek aukstumā.
- Pienā iemaisa želatīnu un noliek uzbriest.
- Krēmsieru sakuļ ar jogurtu, cukuru un vaniļas ekstraktu, pievieno vieglās putās saputotu saldo krējumu un vēl brīdi puto.
- Nepārputot! Iemaisa karsējot pienā izšķīdinātu želatīnu un sadala 2 daļās.
- Izkausē šokolādi, to, kopā ar ēdamkaroti kakao pievieno un iemaisa vienā krēma daļā. Krēmus tur istabas temperatūrā, neļaujot tiem sastingt.
- Veidnē ieklātās kūkas pamatnes vidū liek ēdamkaroti baltā krēma, tam virsū vidū liek ēdamkaroti brūnā krēma.
- Tā turpina, pamīšus pa ēdamkarotei liekot abus krēmus vienu otram virsū. Tie pamazām izpletīsies līdz veidnes malai, veidojot centriskus riņķus.
- Ja krēms uz aukstās pamatnes sāk pārāk ātri sastingt, pirms viss vēl nav izlietots, jaunuzliktais vēl šķidrais krēms sāks veidot citu rakstu, ko paredzēt nav iespējams (tā gadījās arī man). Tad jāpieiet radoši, pēc vēlēšanās izveidojušos rakstu vēl palabojot ar irbulīti.
- Kūku pa nakti tur ledusskapī un sastindzina, tad pēc patikas izgrezno ar ogām, ko var papildināt ar riekstiem vai, piemērm, ēdamiem ziediņiem.