- Katliņā uzkarsētā eļļā apmaisot apcep un pasautē sasmalcinātus ķiplokus, līdz tie sāk kļūt zeltaini.
- Sparģeļiem nolauž cietos galus un sagriež gabalos, 6 galotnītes atliekot greznošanai.
- Cukīni sagriež gabaliņos, liek pie ķiplokiem, pieber arī čili pārslas, pārlej karstu buljonu, apmaisot lēni vāra dārzeņus mīkstus, 10–15 minūtes.
- Liek klāt spinātus, iemaisa un pasautē vēl dažas minūtes. Zupu sablendē un pēc garšas pievieno sāli.
- Kamēr zupa vārās, greznojumam atliktās sparģeļu galotnītes uz brīdi pārlej ar verdošu ūdeni, tad pārgriež un sajauc ar pārējām sastāvdaļām.
- Liek uz zaļās zupas pasniedzot.