- Zaļos tomātus (bez marinādes) sagriež četrās daļās un sablendē, pievieno halapenjo piparu šķēlītes (labāk pa daļām, lai kontrolētu vēlamo mērces asumu), sablendē.
- Tad pievieno sakapātu svaigo koriandru (ja vēlas zaļāku krāsu, var arī mazliet pētersīļu) un sakapātu sīpolu, visu sablendē kopā, pieber sāli pēc garšas.
- Iegūtā mērce būs garšīga tāpat – tā būs izcils kompanjons zivs, gaļas, olu un kartupeļu ēdieniem. Taču, pievienojot paniņas, lociņus un garšvielas, mērce kļūs maigāka un pavasarīgāka.
- Tātad. Bļodiņā ielej paniņas un iemaisa iegūto mērci zaļo mērci.
- Pagaršo, pieber sāli un piparus, ja vēlas.
- Tad smalki jo smalki sakapā lociņus – ja gadās lielāki loki, tos vispirms labāk pārgriezt uz pusēm arī gareniski. Iemaisa lociņus mērcē, un gatavs!
- Pirms pasniegšanas mērci ieteicams atdzesēt ledusskapī. Ļoti garšīgi ar vārītiem vai apceptiem jaunajiem kartupelīšiem, kā arī grilētu gaļu vai zivīm. Jāatzīst, ka šo mērci var prasīties arī vienkārši padzerties…