Vai starp jums ir kāds, kuram garšo zaļie lociņi, bet tikai ne tie milzīgie un teju pāraugušie? Bet var rīkoties gudri, piemēram, šajā receptē loki ir tādā agregātstāvoklī – proti, sablendēti –, ka ēd un slavē pat lociņu pretinieki. Ļoti garšīga, svaiga un tik smuki zaļa mērce – īpaši laba būs ar vārītiem kartupelīšiem vai ceptu gaļu!
Tieši tik vienkārši, jā! Loku zaļās daļas rupji sakapā vai saplēš ar rokām un liek blendējamā traukā (gandrīz pilnu 0,5 l trauku, bet tā brīvi, bez piespiešanas).
Pārber krietnu šķipsnu sāls, pielej 100 ml olīveļļas un blendē krietnu brīdi, pāris minūtes, lai viss labi sablendējas.
Tad skatās biezumu un pēc vajadzības pievieno vēl eļļu.
Pagaršo, pieregulē sāls daudzumu.
Mērce lieliski papildina dažādus salātus, garšīgi ar vārītām olām un visur citur, kur vien spējat iedomāties!
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!