• Zaļā lociņu mērce

    Uzkodas un salāti
    Ilze Klapere
    25. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zaļā lociņu mērce
    Foto: Ieva Andersone
    Zaļā lociņu mērce
    Vai starp jums ir kāds, kuram garšo zaļie lociņi, bet tikai ne tie milzīgie un teju pāraugušie?  Bet var rīkoties gudri, piemēram, šajā receptē loki ir tādā agregātstāvoklī – proti, sablendēti –, ka ēd un slavē pat lociņu pretinieki. Ļoti garšīga, svaiga un tik smuki zaļa mērce – īpaši laba būs ar vārītiem kartupelīšiem vai ceptu gaļu!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    1 vērtējums
    5/5
    • Tieši tik vienkārši, jā! Loku zaļās daļas rupji sakapā vai saplēš ar rokām un liek blendējamā traukā (gandrīz pilnu 0,5 l trauku, bet tā brīvi, bez piespiešanas).
    • Pārber krietnu šķipsnu sāls, pielej 100 ml olīveļļas un blendē krietnu brīdi, pāris minūtes, lai viss labi sablendējas.
    • Tad skatās biezumu un pēc vajadzības pievieno vēl eļļu.
    • Pagaršo, pieregulē sāls daudzumu.
    • Mērce lieliski papildina dažādus salātus, garšīgi ar vārītām olām un visur citur, kur vien spējat iedomāties!

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē