• Vistiņa sviesta un kinzas kažokā

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    13. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Grilēta vista kinzas kažokā
    Foto: Ieva Andersone
    Grilēta vista kinzas kažokā
    Aromātiska grilēta vistiņa, elementāri pagatavota. Lai vesela vista izkarsētos vienmērīgi, tā jāatver (vislabāk, ar lielām šķērēm). Rīkojas šādi: Vistu nosusina un noliek ar mugurpusi uz augšu. Pieturot aiz astes gala, ar šķērēm putnu pārgriež gar mugurkaula vienu pusi.Tad griež gar mugurkaula otru pusi, iespējami tuvāk mugurkaulam, to izgriežot laukā, kopā ar kaklu. Apgriež otrādi un, uzspiežot ar rokām, saplacina. Lai spārniņu gali grilā neapdeg, tos var aizāķēt aiz putna muguras.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

    Vistai izņem mugurkaulu un atgriež vaļā.

    Pagatavo marinādi, sablendējot visas sastāvdaļas.

    Vistu liek stingrā maisiņā un rūpīgi ieziež ar marinādi, nedaudz marinādes atstājot pasniegšanai.

    Vistu no abām pusēm grilē, līdz temperatūra filejā sasniegusi 70 grādus un, iedurot mīkstumā, sūcas dzidra sula.

    Kad vista noņemta no grila, to ar otiņas palīdzību iesmērē ar atlikušo marinādi. Pirms pasniegšanas ļauj atpūsties vismaz 10 minūtes.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē