- Lielas vistu filejas plakaniski pārgriež uz pusēm, ar gaļas āmuriņu viegli izdauza plānākas un lielākas.
- Katru pārgriež uz pusēm tā, lai katram gabalam viens gals būtu platāks, otrs šaurāks.
- Katru izklātu plāno filejas gabaliņu pārkaisa ar sāli, pipariem, pārklāj ar spinātu lapiņām.
- Tām virsū klāj uz pusēm pārgrieztu bekona šķēlīti, platajā galā liek stienīti zilā siera, pārber nedaudz žāvēto dzērveņu un ciedru riekstu, satin ciešā ruletītē. Ar tievu pārtikas aukliņu ruletītes stingri nosien.
- Liek pannā sakarsētā eļļā, apgrozot no visām pusēm apcep.
- Pārlaista sarkanvīnu, pannai uzliek vāku, irbītes vēl 10 minūtes lēni pasautē.
- Gatavas no pannas izņem, aukliņas noņem. Klāt irbītēm var pasniegt cepoties pannā radušos mērci.