• Vistas balotīne ar puraviem un valriekstiem 

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    4. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vistas balotīne ar puraviem un valriekstiem
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Vistas balotīne ar puraviem un valriekstiem
    Elegants vistas gaļas ēdiens, kura pagatavošanu noteikti ir vērts apgūt – šādi pagatavota, vistiņa izdosies īpaši sulīga un aromātiska. Balotīni var ēst siltu kā pamatēdienu, vai arī atdzesētu – kā uzkodu.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    • Krāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Lielā pannā uz vidējas liesmas sakarsē karoti olīveļļas un karoti sviesta.
    • Pievieno puravus, pa šķipsnai sāls un piparu un maisot sautē apmēram 5–7 minūtes, līdz puravi mīksti un zeltaini.
    • Pievieno baltvīnu un apmaisot vēl pasutina apmēram minūti.
    • Pievieno saldo krējumu un sutina vēl kādu minūti. Pannas saturu traukā sajauc ar maizi un riekstiem, kā arī zaļumiem. 
    • Vistu novieto uz maizes dēļa ar vēderdaļu augšup.
    • Kājas piepilda ar pildījumu, pārējo pārklāj vistas vēderam. Sākot no viena sāna, vistu uzmanīgi un cieši aizrullē. 
    • Sākot no augšpuses, ruleti uzmanīgi aizsien. No ārpuses sasāla un sapiparo. 
    • Pannā sakarsē atlikušo eļļu un sviestu. Balotīni no visām pusēm apcep.
    • Liek krāsnī un cep vēl apmēram 40 minūtes, līdz tās iekšējā temperatūra sasniegusi 70 grādus.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē