- Siltā ūdenī (355 ml) iemaisa raugu un 1 ēdamkaroti cukura, noliek maliņā, lai uzrūgst kādas 5 minūtes.
- Miltiem pieber cukuru un sāli, samaisa, tad pielej ūdens un rauga maisījumu, pielej eļļu un visu samaisa.
- Atstāj mīklu 15 minūtes atpūsties, tad samīca un liek viegli ieeļļotā bļodā. Pārsedz tīru dvielīti vai pārtikas plēvi un atstāj uzrūgt uz stundu.
- Tad var cept maizi vai kanēļmaizītes. Ja maizi, tad sataisa kukulīti un liek uz cepešplāts vai formā, bet kanēļmaizīšu gadījumā mīklu izrullē, pārsmērē ar kanēļa pildījumu, sarullē rullī, sagriež, savieto pannā, ļauj uzrūgt vēl 45 minūtes.
- Cep 20 minūtes līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
Visgaisīgākās un smaržīgākās kanēļmaizītes
Deserti
16. decembris, 2021
Komentēt
Šīs būs ļoti iespējams pasaules visgaisīgākās un mutē kūstošākās kanēļmaizītes, kādas būsiet nogaršojuši. Atliek tikai uzmanīgi sekot šai noslīpētajai receptei un patiešām izdosies! Palutini savējos lēnās brokastīs.