Mans uzskats ir tāds, ka augļi, ogas un dārzeņi ir unikāli produkti, ar kuriem, ja ir attiecīgas zināšanas un prasmes vai vismaz iespēja tās iegūt, var aizstāt ne vien cukuru, bet pat arī graudaugus un miltus, taukvielas un visus dzīvnieku valsts produktus, radot kaut ko, ticiet man, vēl gardāku!
Tāpēc ieskatam vēlos pastāstīt, kāda veida receptes tu vari no manis sagaidīt. Tās ir:
- svaigēdāju zupas, mērces;
- mazkaloriju ēdieni;
- ēdieni ar zemu tauku saturu;
- ēdieni bez baltā, rafinētā cukura;
- dzīvnieku valsts produktu aizstājēji no sojas (tofu, kotletes, siera kūkas, pat Jāņu siera recepti u. c.);
- ēdieni sportistiem – ar augstu olbaltumvielu un zemu ogļhidrātu saturu;
- reizēm arī neveselīgo, bet supergardo našķu receptes un daudz, daudz kas cits.
Ar to, ko un kā gatavoju, ko, iespējams, varēsi pagatavot pats, vari iepazīties manā kontā. Un ar prieku es saņemtu ziņas par to, kāda veida receptes tevi interesē visvairāk!
Bet šodien vēlos piedāvāt lielisko DIVU SASTĀVDAĻU – ŠOKOLĀDES UN BANĀNU – BRAUNIJU
Tātad. Kas šiem braunijiem tik īpašs?
- Tie ir supervienkārši pagatavojami.
- Satur vien 2 sastāvdaļas (+ kādas citas piedevas pēc izvēles).
- Tie ir veselīgi, nesatur ne liekas taukvielas, ne cukuru, ne kādas E vielas vai dzīvnieku valsts produktus.
- Tie nesatur daudz kaloriju.
- Tie garšo patiešām lieliski!!! Pat bērni šo našķi iemīlēs! • Tas ir bezgrēka našķis jebkurā diennakts stundā. :)
Kas būs nepieciešams?
- 550 g gatavu banānu
- 60 g kakao
- 10 g kanēļa (pēc izvēles)
- šķipsniņa sāls (pēc izvēles)
Un kā pagatavot? Neticēsi, bet laikam vienkāršāk nav vairs iespējams! :)
- Saspaidi banānus putriņā.
- Pievieno kakao. Un kārtīgi samaisi!
- Tālāk ir laiks improvizācijai. Es pievienoju kanēli un šķipsniņu sāls, bet esmu pievienojusi arī klijas, smalki sagrieztas dateles vai banānus pa virsu. P. S. Šķipsniņa sāls palīdz aktivizēt kakao šokolādīgo garšu, tādēļ iesaku to pievienot jebkurā gadījumā.
- Cep 200 grādu temperatūrā 30–35 minūtes.
- Pēc tam atdzesē. Un ļauj pastāvēt ledusskapī (vislabāk, ja atstāj uz visu nakti, tad arī garšo vislabāk).
- Es pati parasti vakarā izcepu, tad atstāju uz nakti kārtīgi atdzesēties ledusskapī. Un jau no rīta vari šo veselīgo gardumu baudīt brokastīs.