- Malto gaļu (cūkas, liellopu, tītara vai jauktu) liek bļodā, klāt liek olas, sīki sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus, pienā izmērcētas maizes šķēles, pievieno sāli, piparus, garšaugu maisījumu un šķipsniņu čili pārslu, visu sajauc, samīca kopējā masā, uz brīdi noliek atpūsties.
- Tikmēr ķirbi sagriež 1–1 1/2 cm lielos kubiņos, pārslaka eļļu, pārkaisa citronpiparus, cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā cep, vienreiz apgrozot, līdz tie ir apcepušies, bet vidū vēl stingri.
- Sēnes pārgriež uz pusēm; ja tās ir lielas, tad sagriež vairākās daļās.
- Pannā sakarsētā sviesta un eļļas sajaukumā apcep brūnas, pārkaisa sāli, piparus un no pannas noņem.
- Sagatavoto, atpūtināto gaļas masu saplacina pāris centimetru biezā iegarenā plācenī, tam pa vidu visā garumā kārto ceptos ķirbjus un sēnes, pārber brūklenes, pārkaisa timiānu.
- Plāceņa malas ceļ uz augšu, pārklāj pildījumu un izveido kukulīti.
- Pārceļ viegli ietaukotā cepampannā, liek krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep, līdz virsiņa ir apcepusies, kukulītis izcepies, apmēram 30 minūtes.