1. Sviestu ar cukuru, vaniļas cukuru un sāli saputo pufīgu, pa vienai pieputo klāt olas un olu dzeltenumus istabas temperatūrā.
2. Pamīšus ar kefīru vai paniņām pa daļām iemaisa izsijātus miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Mīklu sadala divās daļās, vienu daļu nedaudz mazāku.
3. Mazā trauciņā kakao sajauc ar karstu ūdeni, iemaisa pāris ēdamkarotes mīklas no mazākās daļas, tad visu liek klāt tai un iemaisa.
4. 1 1/2 l tilpuma vai nedaudz mazāku kēksa veidni iesmērē ar taukvielu, izkaisa ar miltiem.
5. Veidnes dibenā ieklāj nelielu kārtiņu gaišās mīklas, tai virsū nevērīgi liek tumšās mīklas pikas, tad pārmaiņus gaišās. Tā kārtām liek, līdz visa mīkla ir veidnē. Virsu viegli nolīdzina, ar irbulīti, nazi vai karotes kātu, ievietojot mīklā līdz veidnes dibenam, turp un atpakaļ velk viļņveida zīmējumu, arī garenvirzienā.
6. Veidni liek sakarsētā krāsnī tās apakšdaļā, 160 grādu temperatūrā cep 60 minūtes vai ilgāk, gatavību pārbaudot ar irbulīti. Ja tas, kēksa vidū iedurts, ārā izvelkot, ir tīrs, kēkss ir gatavs.
7. Padzesētu kēksu izņem no veidnes, atdzesē pilnībā, pārkaisa ar pūdercukuru un griež šķēlēs.