- Novāra makaronus ar krietnu šķipsnu sāls – saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Nokāš, saglabājot nedaudz vārīšanas šķidruma.
- Pannā uz sīkas liesmas sakarsē 4–5 ēdamkarotes olīveļļas.
- Sīpolus un ķiplokus maisot apcep, līdz tie caurspīdīgi.
- Palielina liesmu, pievieno zirnīšus un maisot turpina karsēt vēl pāris minūtes. Dažas ēdamkarotes zirnīšu izņem no pannas un noliek malā.
- Pannas saturu liek blenderī. Pievieno saldo krējumu, buljonu un citrona sulu. Sablendē viendabīgā masā.
- Mērci iejauc makaronos, pēc nepieciešamības papildinot ar vārīšanas ūdeni.
- Iemaisa atiktos zirnīšus, kā arī pāris tējkarotes smalki rīvētas citrona miziņas.
- Pasniedz, pārkaisītu ar rukolu, rīvētu sieru, kā arī melnajiem pipariem.