• Vienkāršā un pavasarīgā zaļo zirnīšu pasta

    Pamatēdieni
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    12. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zaļo zirnīšu pasta
    Foto: Ieva Andersone
    Zaļo zirnīšu pasta
    Vai zināji, ka zaļie zirnīši satur ļoti maz kaloriju (40 kcal uz 100g), taču tie ir fantastisks olbaltumvielu, šķiedrvielu un veselas vitamīnu plejādes avots? Tie ir sātīgi, taču nerada smaguma sajūtu, tāpēc ir lielisks produkts ātrām darbdienu pusdienām vai vakariņām.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    15m
    Pagatavošana
    15m
    Kopējais laiks
    30m

     

    • Novāra makaronus ar krietnu šķipsnu sāls – saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Nokāš, saglabājot nedaudz vārīšanas šķidruma.
    • Pannā uz sīkas liesmas sakarsē 4–5 ēdamkarotes olīveļļas.
    • Sīpolus un ķiplokus maisot apcep, līdz tie caurspīdīgi.
    • Palielina liesmu, pievieno zirnīšus un maisot turpina karsēt vēl pāris minūtes. Dažas ēdamkarotes zirnīšu izņem no pannas un noliek malā.
    • Pannas saturu liek blenderī. Pievieno saldo krējumu, buljonu un citrona sulu. Sablendē viendabīgā masā.
    • Mērci iejauc makaronos, pēc nepieciešamības papildinot ar vārīšanas ūdeni.
    • Iemaisa atiktos zirnīšus, kā arī pāris tējkarotes smalki rīvētas citrona miziņas.
    • Pasniedz, pārkaisītu ar rukolu, rīvētu sieru, kā arī melnajiem pipariem. 

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē