- Katliņā vai dziļā pannā sakarsētā eļļā apgrozot apcep šķēlītēs sagrieztu cukīni un strēmelītēs sagrieztu papriku.
- Kad tie ir apcepušies, liek klāt ziedkopās sadalītu brokoli, iemaisa un pa daļām liek klāt spinātlapiņas, izkarsē, līdz tās sašļūk un mitrums iztvaiko.
- Pārkaisa un iemaisa sāli un piparus, tad no uguns noņem un padzesē.
- Vistas fileju sagriež gabaliņos, uz pusēm pārgriež tomātiņus, sagriež arī fetas sieru, puscieto sieru sarīvē skaidiņās, pievieno ceptajiem dārzeņiem.
- Olu sakuļ ar krējumu un sinepēm, pēc garšas pievieno sāli, piparus un timiāna lapiņas, pārlej un iecilā vistas un dārzeņu maisījumā.
- 20 cm kūkas veidnes dibenu izklāj ar cepampapīru, veidni iesmērē ar eļļu vai sviestu.
- Filo mīklas plāksnēm daļu nogriež, lai izveidojas kvadrāts. Pa vienai 6 plāksnes pārsmērē ar eļļu un klāj veidnē, ļaujot mīklas malām pārkārties veidnes malai.
- Plāksnes citu virs citas klāj tā, lai to stūri izkārtojas vienmērīgi visapkārt.
- Iekšā liek pildījumu, nolīdzina, arī liekās mīklas malas uzliek virsū. Atlikušās vienu vai divas mīklas plāksnes saburzītas pārliek pāri, pārslaka eļļu.
- Cep 180 grādu temperatūrā 30–40 minūtes, līdz virsa ir zeltaina un kraukšķīga.
- Kaut arī papīrplānas filo mīklas darināšana ar rokām ir piņķerīgs pasākums, strādāt ar gatavu mīklu patiesībā ir vienkārši, un rezultāts ir skaists un garšīgs.
- Svarīgi, lai pildījums nav pārāk šķidrs, citādi mīkla kļūs pļeckaina un izjuks. Tāpat jārauga, lai pildījums būtu istabas temperatūrā (ne karsts).
- Strādājot ar saldētu mīklu, pareizai atlaidināšanai ir milzīga nozīme – pārāk strauji atlaidināta filo mīkla būs mitra un ļoti lipīga. Tāpēc pēc saldētavas to vēlams vispirms nakti noturēt ledusskapī un tikai tad izņemt (vismaz stundu pirms darba sākšanas).
- Ar filo mīklu jāstrādā uzmanīgi un veikli, tā ir trausla, plīstoša un ātri žūstoša.
- Plāksnes pa vienai ņem un apstrādā, pārējās tur pārklātas ar mitru dvielīti.
- Filo mīklas izstrādājumi garšīgāki ir tikko izcepti.
- Pildījumus var pagatavot vairākas dienas iepriekš un uzglabāt ledusskapī vai saldētavā, lai galdā celtu ātri un vienkārši nule uzceptu gardumu.
- Ja darbojamies veikli un uzmanīgi, filo mīkla ar tās daudzajām kārtām būs pateicīgs izejmateriāls izskatīgām pirkstiņuzkodām!