Kas te varētu būt grēcīgs? Tikai jau fakts, ka receptē ir baltvīns, bet tas tikai garšas niansēm – tā kā notiek uzvārīšana, alkohols iztvaiko, atstājot vien aromātiski smalkas nianses. Un pie deserta mērces ir mazliet liķiera, taču receptei ir arī bezalkoholiskā versija!
Ilze Klapere
Sarežģītība
Zema
Personas
3
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
30m
Sastāvdaļas:
Zupai:
20 g cukura
Citrona miziņa, norīvēta no 1 citrona
125 ml sausa baltvīna (vai ābolu sulas)
500 g zemeņu
svaigi spiesta sula no 1/2 citrona
Mērcei:
50 ml saldā krējuma
50 ml skābā krējuma
2 ēdamkarotes Cointreau apelsīnu liķiera (vai svaigi spiesta apelsīnu sula)
svaigas piparmētru vai citronmelisas lapiņas dekoram
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!