Hei!
Sveiciens visiem šajā vēsajā, lietainajā otrdienā! Skatoties ārā pa logu, šķiet, ka skaista diena, jo saulīte staigā pa zemes virsu, taču ārā nemaz negribas iet lietus un vēja dēļ. Tad nu piedāvāju šo dienu padarīt siltāku ar pašceptu bumbieru kūku! (:
Ja godīgi, šī recepte radās pavisam smieklīgi... Vakar, pamostoties 7.00 un nekādīgi nevarot aizmigt, man galvā iešāvās šo sastāvdaļu salikums. Tā nu vēlāk steidzu uz veikalu pēc produktiem, lai realizētu iecerēto ideju. Un, ziniet, tas bija tā vērts! Tādēļ ļaušu arī jums pamēģināt pagatavot!
Šī kūka sastāv no divām kārtām, kā arī dekorācijām virspusē. Garša ir maiga, patīkama un salda. Apakša ir kanēlīga un salda, augšpuse – saldi skāba. Kopā garšo lieliski! :)
Pirmajai kārtai nepieciešams:
- 215 g gatavu banānu (galvenais, lai tie nav zaļi un cieti)
- 50 g melnās tējas
- 10–15 g kanēļa (var likt arī mazāk)
- 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
- šķipsniņa sāls
- 50 g pilngraudu auzu miltu (es tos pagatavoju pati, pilngraudu auzu pārslas samaļot blenderī)
Kā pagatavot?
- Visas sastāvdaļas, izņemot auzu miltus, liek blenderī. Un kārtīgi sablendē.
- Pēc tam pievieno miltus un vēlreiz visu sablendē.
- Mīklu lej silikona formā.
- Tad gatavo otro mīklas kārtu.
Otrajai kārtai būs nepieciešams:
- 260 g bumbieru (es izmantoju diezgan pacietus, ne izteikti saldus, bet ļoti sulīgus, ar mizu)
- 30 g ābolu etiķa
- 40 g eritritola (Tas ir bezkaloriju saldinātājs. Šo var aizvietot ar jebkuru citu sauso saldinātāju, piemēram, cukuru vai stēviju, taču tad, iespējams, nāksies likt mazāk vai vairāk. Eritritolam, to izmantojot ceptos konditorejas izstrādājumos, nav specifiskas piegaršas, tādēļ lietoju to. Šķidrais saldinātājs, proti, visi sīrupi šoreiz īsti nederēs, ja nu vienīgi pilnībā maina proporcijas pārējām sastāvdaļām.)
- 40 g pilngraudu auzu miltu
Kā gatavot tālāk?
5. Bumbierus, ābolu etiķi un saldinātāju liek blenderī. Kārtīgi sablendē.
6. Pēc tam pievieno auzu miltus. Un vēlreiz sablendē.
7. Mīklu lej uz jau ielietās pirmās kārtas.
8. Pa virsu pārbēru lācenes un auzu pārslas – dekoram!
*Jāatceras, ka ogas nedrīkst likt pārāk daudz, jo no tām izdalās diezgan daudz ūdens. :)
9. Cep sakarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā 40 minūtes.
*Gatavība nav jāpārbauda, iedurot kociņu un skatoties, vai tas nav mitrs. Šī arī ir vairāk mitrā, nevis sausā kūka. Nebūs kā biskvītkūka, jo tiek izmantots ļoti maz miltu. Un kūkas bāze ir augļi!
10. Kārtīgi atdzesē. Un tad griež gabaliņos un bauda! Labu apetīti!
Kādēļ ir vērts šo pagatavot?
- vienkārši pagatavojama
- neaizņem daudz laika
- nesatur parasto cukuru, taukvielas un baltos miltus
- tā ir veselīga
- tu atkal vari ēst brokastīs kūku un vakariņās desertu, jo tā nesatur neko neveselīgu, kā arī ir zemas kaloritātes
- garšo fantastiski!
Ja pagatavo, noteikti padod man ziņu uz manu kontu instagram.com/beth_vegan_bakery, lai zinu, kā tev garšoja. Kā arī, ja rodas kādi jautājumi, droši jautā! :)