• Vērts izmēģināt! Salāti no arbūza mizas

    Receptes
    IEVAS Receptes
    IEVAS Receptes
    17. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Ierasts, ka uzturā izmantojam tikai arbūza mīksto daļu, bet te kaut kas ļoti neierasts, ko būtu vērts izmēģināt. Protams, arbūzs un tā miza pirms tam ir ļoti kārtīgi jānomazgā!

    Runa ir nevis par tumšzaļo, pavisam cieto ārējo arbūza apvalku, bet gan tā gaišzaļo daļu, ko ar vieglu rokā kopā ar mizu parasti metam laukā.

    Bet nesteidzies to darīt – arbūza zaļajai daļai piemīt gurķa svaigums un kraukšķīgums, taču termiski apstrādāts tas drīzāk atgādina kabaci.

    Tas tad arī pasaka priekšā, kā arbūzs izmantojams, proti: ja tvaicē vai sutini dārzeņus, kabača vietā vari piešaut kubiņos vai salmiņos sagrieztu arbūza mizu. Savukārt svaigu, plānās šķēlītēs sagrieztu – gurķa vietā.

    Plāni sagriezts, zaļais arbūzs salātiem piešķir svaigumu un priecīgu kraukšķi. Salātos arbūzus labprāt pievieno austrumnieki.

    Salāti japāņu gaumē

    • arbūza zaļā daļa
    • ēdamkarote sezama sēkliņu
    • Mērcei: rīsu etiķis un soja vienādās proporcijās, nedaudz cukura

    Arbūzu sagriež plānās garenās šķēlēs (vislabāk ar mizojamo nazi). Sēkliņas apgrauzdē. Pagatavo mērci. Visu sajauc kopā.

    Salāti vjetnamiešu stilā

    • apmēram 200 g zaļās arbūza daļas
    • viens burkāns
    • sarkanās paprika pāksts
    • čili pāksts (bez sēkliņām)
    • neliela sauja grauzdētu zemesriekstu
    • neliela buntīte svaigas kinzas un piparmētru
    • Mērcei: ēdamkarote sojas, ēdamkarote vīnogu kauliņu eļļas, ēdamkarote laima sulas un neliela šķipsniņa cukura.

    Arbūzu, burkānu un paprika sagriež garos salmiņos, zemesriekstus sasmalcina, zaļumus sakapā. Pagatavo mērci un iejauc salātos. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē