• Vēja kūku vainags

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    18. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vēja kūku vainags
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Vēja kūku vainags
    Krāšņa un garšīga ideja, ko īstenot Ceturtās Adventes gaidās! Vēja kūku adventes vainags – tas ir vienkāršāk kā izskatās!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    2st
    • GATAVO PLAUCĒTO MĪKLU: ūdeni ar sviestu un šķipsniņu sāls karsējot uzvāra, noņem no uguns un tūlīt ber klāt visus miltus un pamatīgi sakuļ, līdz mīkla atlec no katliņa malām. Padzesētā pa vienai iemaisa olas.
    • Uz cepampapīra, izmantojot attiecīga lieluma šķīvi, uzvelk apli ar 20 cm diametru un papīru ieklāj cepampannā. Tāpat pagatavo otru apli uz cita papīra.
    • Pusi pagatavotās mīklas pilda konditorejas maisiņā ar platu, gludu uzgali un uzvilktajam aplim gar iekšpusi visapkārt uzspiež 12 mīklas bumbas tā, lai tās cita ar citu saskartos.
    • Ar samitrinātu pirkstu viegli piespiež bumbu spicītes. Pannu liek krāsnī, 190 grādu temperatūrā cep 40–50 minūtes, līdz bumbas ir uzpūtušās un skaisti zeltainas. Pirmās divas trešdaļas no
    • cepšanas laika krāsns durtiņas nedrīkst atvērt, lai kūkas nesakristos! Izceptās kūkas vēl atstāj pakaltēties izslēgtā krāsnī ar pavērtām durtiņām. Tad atdzesē. Tāpat izcep otru kūku vainagu, vienlaikus ar pirmo vai atsevišķi.
    • Atdzesētus kūku vainagus horizontāli pārgriež, noceļot virsiņas.
    • PAGATAVO PUTUKRĒJUMU PILDĪŠANAI. Saldo krējumu ar vaniļas ekstraktu saputo stingru, tam pievieno ievārījumu, to tikai daļēji iemaisot. Ar putukrējumu pilda kūku apakšējās daļas, virsū katrai vēl uzliekot pa 1–2 atlaidinātiem saldētajiem ķiršiem. Uzliek nogrieztās virsiņas un liek vienu vainagu virs otra.
    • GATAVO ŠOKOLĀDES MĒRCI kūkas pārliešanai: uzkarsē saldo krējumu ar cukuru, bet neuzvāra. Tajā ber sakapātu šokolādi, maisot izkausē, iemaisa brendiju. Biezo mērci padzesē un pārlaista kūkai, ar to sasaistot abus vainagus kopā.
    • Vainagu izgrezno ar šokolādes skrullīšiem, pārkaisa pūdercukuru.
    •  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē