GATAVO PLAUCĒTO MĪKLU: ūdeni ar sviestu un šķipsniņu sāls karsējot uzvāra, noņem no uguns un tūlīt ber klāt visus miltus un pamatīgi sakuļ, līdz mīkla atlec no katliņa malām. Padzesētā pa vienai iemaisa olas.
Uz cepampapīra, izmantojot attiecīga lieluma šķīvi, uzvelk apli ar 20 cm diametru un papīru ieklāj cepampannā. Tāpat pagatavo otru apli uz cita papīra.
Pusi pagatavotās mīklas pilda konditorejas maisiņā ar platu, gludu uzgali un uzvilktajam aplim gar iekšpusi visapkārt uzspiež 12 mīklas bumbas tā, lai tās cita ar citu saskartos.
Ar samitrinātu pirkstu viegli piespiež bumbu spicītes. Pannu liek krāsnī, 190 grādu temperatūrā cep 40–50 minūtes, līdz bumbas ir uzpūtušās un skaisti zeltainas. Pirmās divas trešdaļas no
cepšanas laika krāsns durtiņas nedrīkst atvērt, lai kūkas nesakristos! Izceptās kūkas vēl atstāj pakaltēties izslēgtā krāsnī ar pavērtām durtiņām. Tad atdzesē. Tāpat izcep otru kūku vainagu, vienlaikus ar pirmo vai atsevišķi.
PAGATAVO PUTUKRĒJUMU PILDĪŠANAI. Saldo krējumu ar vaniļas ekstraktu saputo stingru, tam pievieno ievārījumu, to tikai daļēji iemaisot. Ar putukrējumu pilda kūku apakšējās daļas, virsū katrai vēl uzliekot pa 1–2 atlaidinātiem saldētajiem ķiršiem. Uzliek nogrieztās virsiņas un liek vienu vainagu virs otra.
GATAVO ŠOKOLĀDES MĒRCI kūkas pārliešanai: uzkarsē saldo krējumu ar cukuru, bet neuzvāra. Tajā ber sakapātu šokolādi, maisot izkausē, iemaisa brendiju. Biezo mērci padzesē un pārlaista kūkai, ar to sasaistot abus vainagus kopā.
Vainagu izgrezno ar šokolādes skrullīšiem, pārkaisa pūdercukuru.
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!