- Bļodā sajauc miltus ar kakao pulveri, cepamo pulveri un sāli.
- Šokolādi traukā virs karsta ūdens izkausē, iemaisa un izšķīdina cukuru (ja iespējams, zeltaino), pievieno eļļu, vaniļas ekstraktu vai vaniļas cukuru, iemaisa pienu un biezenī sablendētu vārītu bieti.
- Maisījumu pievieno miltiem ar kakao, samaisa viendabīgā masā.
- Pilda ar cepampapīru izklātā cepamveidnē pāris centimetru biezā kārtā, nolīdzina, liek krāsnī, 160 grādu temperatūrā cep 35–40 minūtes.
- Jācenšas nepārcept, lai brūnītis nekļūst sauss, lai tas veidnes vidū ir tik tikko savilcies.
- Padzesētu vai pilnībā atdzesētu griež gabalos, pasniedz, pārlaistītu ar sāļās karameles mērci, pārkaisītu ar kaltētām un žāvētām dzērvenēm, pistācijām, kaltētiem rožu pumpuriem un lapiņām vai ko citu pēc patikas.
- Lai pagatavotu vegānisku sāļās karameles mērci, katliņā nelielā karstumā apmaisot vāra 1 glāzi kļavu sīrupa ar pusglāzi kokosriekstu piena un apmēram pustējkaroti sāls, līdz nedaudz sabiezē, – 15–20 minūtes.