- Augļus sagriež sīkos gabaliņos, riekstus sakapā, visu liek kopā un sajauc.
- Katliņā liek visas sīrupa sastāvdaļas, uzvāra un turpina lēni vārīt, līdz maisījums novāras līdz pusei.
- Atdzesētu pārlej augļu –riekstu maisījumam, sajauc vienmērīgā mērcē.
- Līdz pasniegšanai tur aukstumā.
Vasarīga recepte, kas noderēs. Saldā augļu salsa
Deserti
4. jūlijs, 2023
Komentēt
Šis ir laiks, kad svaigi augļi jāēd pēc iespējas vairāk – tie ir veselīgs, garšīgi un pašā sezonas plaukumā. Laba ideja šai vasarai būs šī drusku pikantā augļu salsa, ko lietot vārītas mērces vietā – tā izcili sapasēs ar saldējumu, papildinās vienkāršas kūka, saderēs ar sieru un par grilētas gaļas gabaliņu. Tāpat šo salsu var izmantot, būvējot vasaras tortes! Vai gluži vienkārši baudīt ar kukurūzas čipsiem!