• Vasaras ballīšu grāvējs – pildītas sēnes

    Uzkodas un salāti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    19. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pildītas portobello
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Pildītas portobello
    Izcila uzkoda ballītei – pildītās sēnes var sagatavot iepriekš, bet pēdējā brīdī tikai iemest krāsnī! Tās ir ērti ēdamas, iztiekot bez liekiem trauku kalniem, sulīgas, aromātiskas. Pildītās sēnes parasti svētku galdā pazūd pirmās!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    30m
    • Noskalotām, nosusinātām sēnēm (var pildīt arī citas sēnes, kas gatavojamas bez novārīšanas) izgriež kātiņus, virsiņas pārsmērē ar eļļu, liek cepampannā ar apakšpusi uz augšu.
    • Arī sēņu iekšpusi iesmērē ar eļļu, pārkaisa ar Vidusjūras garšaugu maisījumu.
    • Saberž ķiplokus, sajauc ar sasmalcinātām pētersīļu lapiņām, sadala sēnēs.
    • Virsū liek sagrieztas mocarellas gabaliņus un ķirštomātiņu pusītes.
    • Pārkaisa sāli, piparus un sīkus pētersīļu zaļumiņus, liek krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep, līdz siers izkūst un sāk iekrāsoties zeltains.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē